Мед Атлант

Очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій висвятив у єпископи скандального франківського єпископа Никиту. ВІДЕО

4 грудня, очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій висвятив у єпископи скандального секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії Никиту (Сторожука).

Про це інформує пресслужба УПЦ МП.

Митрополит Онуфрій звершили архієрейську хіротонію архімандрита Никити (Сторожука) у єпископа Івано-Франківського і Коломийського, керуючого Івано-Франківською єпархією. Хіротонія відбулася у монастирі УПЦ МП у Феофанії.

Йому допомагав митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, який повернувся з Молдови, та намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло, проти якого РНБО ввела санкції.

“Перед початком Божественної літургії, за якою відбулась архієрейська хіротонія, звершили особливий чин. Кандидат  у єпископський ступінь священства виголосив сповідання віри та дав обітниці берегти Передання Церкви. За традицією владика Никита подав вірянам своє перше архіпастирське благословення”, – йдеться в повідомленні.

На завершення богослужіння Блаженніший владика звернувся до єпископа Івано-Франківського і Коломийського Никити зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією владика Никита подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...