Мед Атлант

У Франківську встановили меморіальні дошки загиблим воїнам Артуру Бурлаці, Роману Дубінському та Юрію Григоріву

В Івано-Франківську напередодні Дня Збройних сил України вшанували пам’ять загиблих на війні випускників вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки Романа Дубінського, Артура Бурлаки та Юрія Григоріва.

На фасаді навчального закладу захисникам встановили меморіальні дошки, передає кореспондентка Суспільного з місця події.

22-річний франківець, солдат 108 батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади Артур Бурлака загинув на Луганщині у березні 2019 року. 20-річний стрілець роти охорони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського Роман Дубінський з Лисця — у лютому 2022 року під час оборони Києва. 24-річний старший солдат 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила Юрій Григорів з Богородчанської громади віддав своє життя за Україну у квітні 2022 на Донеччині.

Відкрили анотаційні дошки полеглим захисникам їхні батьки. Мати бійця Романа Дубінського Анна пригадує: її син був добрим та щирим. Мав багато друзів.

“Він ніс у собі світло, бо знав, що навколо — багато темряви. Він пішов шляхом своїх прадідів, які все своє свідоме життя боролися за незалежність України. Вірю, що десь там, на небі, Роман разом з побратимами і далі продовжують боротьбу проти темряви. А ми маємо передати нащадкам пам’ять про свободу та платню за неї”, — сказала Анна Роздільська.

На відкритті анотаційних дощок були учні та дирекція училища сервісного обслуговування техніки, а також друзі загиблих воїнів та іванофранківці.

Директор училища Роман Дуткевич розповів, що Артур, Юрій та Роман залишилися у спогадах усіх життєрадісними та доброзичливими хлопцями. Мали активну позицію та любили свою країну.

Від початку війни загинув 191 захисник з Івано-Франківської громади, сказав на відкритті міський голова Руслан Марцінків.

“Важко щось казати, коли ми відкриваємо пам’ятні дошки таким молодим хлопцям. Хочу низько вклонитися батькам наших захисників. Ми маємо зберегти пам’ять не в одному поколінні. Кожен має пам’ятати ціну за українську державність”, — сказав Марцінків.

Священники відслужили панахиду та освятили пам’ятні дошки. Присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих воїнів України, до пам‘ятних дощок поклали квіти.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...