Мед Атлант

У Нью-Йорку через 100 років український «Щедрик» знову прозвучав в залі Карнеґі-Гол

«Щедрик» Миколи Леонтовича знову прозвучав у концертній залі Карнеґі-Гол, де 100 років тому відбулася прем’єра цієї композиції у Нью-Йорку.
Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Instagram.

«Україна пишається твором Леонтовича. Через нього ми розповідаємо світові про українську культуру та ідентичність. Це особливо важливо зараз, коли росія намагається знищити наш народ. Саме тому вечір почався з аплодисментів військовим ЗСУ», — зазначив міністр.

На концерті з нагоди століття прем’єри «Щедрика» у США в залі та онлайн виступили Український дитячий хор «Щедрик» з Києва, український хор «Думка» з Нью-Йорка та хор «Трініті Вол-Стріт».

Ведучими були режисер Мартін Скорсезе та американська акторка українського походження Віра Фарміга. Запрошеними гостям стали американська оперна співачка Джанай Брюггер та українська фолк-виконавиця Марічка Марчик.

«Композитор Тревор Вестон представив нову композицію на вірш Сергія Жадана, написаний спеціально для цього концерту. Пролунали твори Еріка Вітакра, Леонарда Бернштейна, Валентина Сильвестрова та Джорджа Гершвіна», — додав Кулеба.

Він наголосив, що частина зібраних з продажу квитків коштів піде на відбудову України у межах ініціативи United24.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...