Мед Атлант

В Калуському пологовому народила жінка з Миколаєва, яка дивом вижила під час обстрілу евакуаційної колони

Пояне Анастасія родом з села Виноградне Миколаівськоі області. Працювала продавцем, виховувала хлопчика Ярослава 5 рочків.

Чоловік Микола працював будівельником. Завагітніла з початком війни, але ще спочатку цього не знала.

24.02 збирались на роботу, нічого не підозрювали. Про початок війни повідомив батько. Спочатку нікуди не збирались виіжджати. Їхнє село окупували 26.02. Не було можливості виїхати, повідомляють на сторінці Калуського пологового будинку.

Коли в селі окупанти почали грабувати, гвалтувати і вбивати – вирішили якось евакуйовуватись. 23.04 з’явилась така можливість. Їхали колоною 17 машин, але сталось жахливе – орківський танк відкрив вогонь по колоні- загинуло багато людей, вціліло лиш 4 машини, серед них була їхня машина. Вони вернулись назад до хати. Через два дні спробували ще раз. Проїхали в напрямку до Кривого Рогу. В сірій зоні їх не пропустили і вони жили в чужих людей тиждень. А потім Червоний Хрест супроводжував виізд – і вони вирвались.

Приїхали в село Берлоги до далекої родини чоловіка, де є дотепер.

Їх село деокупували 10.11. Дату пам’ятає точно. Хата вціліла- зараз там наші захисники

Хоче вернутись додому, дуже.

6.12 в день ЗСУ, день Святого Миколая наша красуня народила хлопчика Ореста 3200г. Щастя їм, повернення додому! Все буде Україна! – повідомляють в пологовому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...