Мед Атлант

На Набережній облаштували ще один пункт обігріву. ФОТО

У приміщенні Муніципального центру дозвілля перший поверх повністю облаштували: встановили тут лавки та обігрівачі. А також запаси питної води та продуктів тривалого зберігання.

Про це йдеться на сайті міського голови.

«В нас є чай, в нас є сухі продукти, в нас є печиво, кава. Можна навіть підзарядитись: мобільні телефони, ґаджети, ноутбуки. При мінусових температурах ми забезпечимо людей, які будуть приходити до нас в Муніципальний центр дозвілля ковдрами, теплими одіялами, пледами і, звичайно, будуть обігрівачі у нашому приміщенні», – каже директорка Муніципального центру дозвілля Леся Муравйова.

У цей пункт обігріву на Набережній, 42 готовий прийняти понад пів сотні франківців. Однак вахтерка Ганна Острижнюк запевняє, за потреби, намагатимуться допомогти і більшій кількості людей. У разі повного блекауту бажаючому зігрітися тут точно не відмовлять.

«Приміщення розраховане на 60 людей, але, якщо прийде більше, то виганяти не будемо. Приймемо, звичайно, і більшу кількість народу», – коментує вахтерка Муніципального центру дозвілля Ганна Острижнюк.

Івано-Франківськ не припинятиме готувати пункти обігріву по всьому місту. До середини грудня їх має бути у житловому фонді, в закладах освіти та інших придатних до цього комунальних приміщеннях близько півтори сотні. Міський голова Руслан Марцінків каже, краще бути готовим до будь-якого розвитку подій, у тому числі і до тривалої відсутності електроенергії.

«Надіємося, що все-таки цього не буде, бачимо, що енергетики по трошки працюють і збільшується кількість світла, але не знаємо, що буде завтра і що ворог придумає. Тому важливо, щоби кожен наш комунальний будинок перетворився в пункт обігріву для населення. Тому готуємося, працюємо. В цьому мікрорайоні, на жаль, дуже часто світло відключають і цей вже пункт запрацював для людей. І це вже добре, що можна прийти, тому що в цьому районі фактично такої будівлі немає, де можна прийняти таку кількість людей», – додає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Натепер у Івано-Франківську вже відкрито близько сотні пунктів обігріву. Туди можуть прийти мешканці міста погрітися, зарядити свої електронні прилади та перебути в теплі у випадку холоду в квартирах та тривалого відключення світла.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...