Мед Атлант

Передали одяг і книги: МКЧХ відвідав українських військовополонених

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) відвідав українських військовополонених, які утримуються Росією, що дозволило делегатам перевірити їхній стан та поводження з ними, передати новини їхнім сім’ям, а також надати полоненим книги, предмети особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.

Як повідомляє пресслужба МКЧХ, також делегати відвідали російських військових, які опинились в українському полоні.

“Ці візити є важливим кроком уперед у справі збереження людяності в умовах жорстокості міжнародного збройного конфлікту. Ми можемо перевірити, як поводяться з військовополоненими, і переконатися, що сім’ї отримують оновлену інформацію. Я очікую, що ці відвідування призведуть до більш регулярного доступу до всіх військовополонених”, — заявила президентка МКЧХ Мір’яна Сполярич.

Зокрема, минулого тижня МКЧХ провів один дводенний візит до українських військовополонених, а цього тижня — ще один. У той самий період представники Комітету відвідали російських військовополонених. До кінця місяця МКЧХ планує більше відвідин.

“Команди МКЧХ зв’язуються із сім’ями військовополонених, щоб поділитися новинами від їхніх близьких. Більшість з них є короткими нотатками про кохання та особисті новини. Дехто просить членів сім’ї не хвилюватись. Інші просять у них сигарети, шкарпетки та солодощі”, — зазначається в дописі.

У МКЧХ зауважили, що ці повідомлення — “рятувальне коло для родичів, що страждають”.

“Сім’ям: я хочу, щоб ви знали, що ваші близькі — наш головний пріоритет, і ми не заспокоїмося, доки не побачимо всіх військовополонених”, — сказала Сполярич.

У Комітеті нагадали, що всі військовополонені мають право на регулярні побачення з делегатами МКЧХ відповідно до Третьої Женевської конвенції.

“Хоча недавні візити є важливим прогресом, МКЧХ має бути наданий безперешкодний доступ для неодноразового відвідування всіх військовополонених наодинці, де б вони не містилися”, — наголосили в пресслужбі Комітету.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...