Мед Атлант

Франківськ відшкодовуватиме частину вартості харчування дітей в школах

У садочках та школах Франківської громади зросте вартість харчування дітей. Але місто зможе відшкодовувати 30% плати.

За словами заступниці голови міської ради Вікторії Дротянко, в нинішніх умовах, коли ціни на продукти значно підвищились, втримувати вартість на харчування на тому ж рівні неможливо. Вартість таки виросте, але по батьківській кишені не вдарить, йдеться на сайті міського голови.

«Якщо в 22 році 25% від вартості харчування всім без виключення, то в цьому році відшкодовувати 30%, щоби зменшити тягар на батьків. І в такому разі підвищення плати за харчування підвищиться на 14 гривень в середньому. Тобто, якщо в 22-му році це було 50 гривень за день. Нагадую, що дітки харчуються 4 рази на день. То в цьому році плата за харчування буде 75 гривень», – розповіла під час сесії міської ради заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

Діти отримують гарячу їжу навіть перебуваючи в укриттях.

«Ви знаєте, що в навчальних закладах всі плити, на яких готують харчі, є електричними, на жаль, використовувати газові балони зараз неможливо в закладах освіти. І коли зникає світло, дітей зараз годують тим, що приготували заздалегідь. Наприклад, варені яйця, вчора була тривога і діти 2 години були в підвалі. Наші садочки годували дітей гречкою, яка була приготовлена, вареними яйцями, які були зварені. Хліб з маслом і чай, який знаходився в термосах. Тобто ми передбачили ці ситуації і на випадок нестачі світла або ж тривоги, діти все одно отримують харчування і сухпайки вони ні в якому садочку ніколи не вживають», – додала Дротянко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...