Мед Атлант

В області планують відкрити ще 69 «Пунктів незламності», – Віталій Ільчишин

Учора відбулося засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи пунктів незламності.

Учать у роботі цього консультативно-дорадчого органу Кабінету Міністрів України в онлайн-форматі взяли заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин, а також керівники управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький та головного управління ДСНС України в області Володимир Чернецький.
Розглядалися питання щодо розрахункових нормативів планової кількості «Пунктів незламності» по обласних військових адміністраціях, а також можливості забезпечення потреб організаторів пунктів незламності пально-мастильними матеріалами.
Варто зазначити, що Івано-Франківська обласна військова адміністрація здійснила низку організаційних заходів для забезпечення роботи «Пунктів незламності» з можливістю перебування у них значної кількості людей.
Так, на 11 січня в області утворено 149 «Пунктів незламності», з яких 101 – стаціонарний пункт обігріву. Вони організовані органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.
Також наявні 35 стаціонарних та 11 мобільних «Пунктів незламності» від головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області, два ПН на залізничних вокзалах в Івано-Франківську та Коломиї. Водночас зареєстровано і затверджено роботу 11 об’єктів відповідального бізнесу із генераторами.
Віталій Ільчишин зазначив, що наразі органами виконавчої влади області і місцевого самоврядування ведуться роботи щодо організації роботи ще додатково 69-ти «Пунктів незламності».
До ʽʽПунктів незламностіʼʼ може прийти кожен для того, аби зігрітися, зарядити мобільні пристрої, під’єднатися до мережі Інтернет, попрацювати. Облаштовані у пунктах і спеціальні куточки для дітей. Більшість пунктів обладнані укриттями на випадок оголошення сигналу повітряної тривоги, – нагадав посадовець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...