Мед Атлант

Ізраїль передасть Україні технології для боротьби з безпілотниками

Український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що для захисту від атак держави-терориста Україна офіційно отримає ізраїльські технології, пов’язані з розумним оповіщенням щодо ракет і дронів.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на заяву українського дипломата у “Медіацентрі Україна”.

“Триває робота щодо передання ізраїльських технологій, пов’язаних із розумним оповіщенням щодо ракет і дронів. Тобто ця технологія офіційно передається ізраїльською стороною. І я думаю, що за певний час ми отримаємо її повністю”, – сказав Корнійчук.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ізраїль обмежується наданням Україні гуманітарної допомоги, відмовляючи Києву у військовій техніці та не допускаючи передачу третіми країнами зброї, що містить ізраїльські комплектувальні.

Відомо, що Ізраїль розгортає системи боротьби з безпілотниками вздовж своїх кордонів з сектором Гази, Ліваном і Сирією і вважається світовим лідером у розробці технології, до якої залучені кілька ізраїльських компаній — Israel Aerospace Industries, Elbit, MCTECH, Spear і Avnon Group.

Ізраїльські системи були розгорнуті Азербайджаном під час конфлікту з Вірменією, а також були продані до США та країн Латинської Америки, Африки та Східної Європи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...