Мед Атлант

Польські волонтери привезли допомогу родинами загиблих військових з Франківська

З подарунками та словами підтримки польські волонтери приїхали на зустріч із родинами загиблих захисників Івано-Франківська.

Засновники благодійного фонду «Clair Foundation» Славомір Дуба та Каспер Вішнєвський в Україні працюють буквально від початку війни. 25-го лютого минулого року, за кілька днів після наступу росії, поляки прибули з Варшави, допомагали із евакуацією мирного населення з гарячих точок країни. А зараз вирішили приділити увагу родинам загиблих.

«В Івано-Франківську ми працюємо вже не вперше. Хочемо допомагати родичам загиблих Героїв. Привезли ми подарунки, в основному їжу: каші, консерви, макарони. Також вирішили привезти і одяг. Сподіваємось, все сподобається, все підійде. Ми працюємо від початку війни, допомагаємо людям, які потребують нашої підтримки. Наша фундація займалась також евакуацією з міст, де велись бойові дії. Зараз, окрім допомоги людям, які перебувають близько біля бойових дій, потрібна допомога також і сім’ям загиблих Героїв», – розповідає польський волонтер Славомір Дуба.

Допомогти родинам загиблих – справа честі, каже польський волонтер Каспер Вішнєвський. В Україну за минулий рік приїжджали десятки разів. Волонтер каже, приїхавши один раз, не змогли сидіти у Варшаві і жити звичним життям, коли у сусідній країні іде така страшна війна.

«Трохи люди нам допомагають, трохи самі організовуємось. Минулого разу ми привезли 3 тонни допомоги. Зараз трошки менше, але все одно привезли найнеобхідніше: продукти харчування, дитячий одяг, речі першої необхідності. Ми повинні зараз захистити тих, хто залишився через війну без своїх рідних. Ми зі Славоміром приїхали ще на початку війни. Один раз, другий раз, а потім вже не могли не їздити, щоби допомагати. Серце болить за те, що зараз український народ переживає такі тяжкі часи. А то коли вже починаєш щось робити, то це така добра мотивація, щоби не припиняти допомагати і надалі», – додає польський волонтер Каспер Вішнєвський.

Родини, які отримали польську допомогу, кажуть, не очікували на такі подарунки від волонтерів. Попередньо у сімей цікавились, що потрібно їм у першу чергу. Як результат – отримали приємні та корисні подарунки. А головне – увагу.

«Це дуже приємно, бо інколи не кожний ближній, близький з родини не розуміє, наскільки тобі важко, чи навіть звичайним чимось помогти. А коли це з інших країн, люди, які приїхали сюди і стараються якось підтримувати найменшим чим можуть, чи більшим, будь-якою справою. Для мене це приємно і ми щиро дякуємо», – каже дружина загиблого Героя Олена Неспяк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...