Мед Атлант

ДБР викрило схему масштабного розкрадання харчів для військових. ФОТО

Державне бюро розслідувань заблокувало схему масштабного розкрадання харчових продуктів для військових. У справі фігурує приватне підприємство, яке займалося постачанням продуктів у понад 45 військових частин.

Про це повідомили у ДБР.

За даними слідства, тільки за пів року повномасштабної війни підприємство отримало військових підрядів на понад 2 мільярди гривень. Однак підприємці у документах вказували одну кількість продуктів, а до військових частин надсилали зовсім інші об’єми. Залишок продукції вони перепродавали через мережу посередників.

Правоохоронці провели майже 70 обшуків за цією справою. У результаті вилучили понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова для перепродажу, а також майже 4 мільйони гривень у різній валюті (ймовірно, отриманих у злочинний спосіб).

Вилучені продукти мають передати військовим. Також для відшкодування збитків правоохоронці вилучили десятки машин, на яких перевозили крадені продукти, і чорнову документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Одному з представників фірми вже повідомили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним унаслідок зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). Ця стаття передбачає від 5 до 8 років за ґратами.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...