Мед Атлант

Юні прикарпатці заколядували 33 тис. грн для бійців ЗСУ. ФОТО

На Івано-Франківщині учні Уторопського ліцею заколядували 33 тис. грн для ЗСУ.

Частину грошей передадуть трьом пораненим бійцям з Уторопів, які зараз лікуються в госпіталях, на решту планують купити прилад нічного бачення для військових-односельців. Про це Суспільному розповіла директорка навчального закладу Ольга Романюк.

За її словами, в коляді взяли участь ліцеїсти 5-11 класів.

“Учнів початкової школи ми не залучали, бо село — дуже велике, розкидане по горах і треба велику відстань долати пішки. Діти колядували організовано класами — кожен клас зі своїм класним керівником. Співали різні колядки, зокрема й автентичні, які притаманні Уторопам. Були й побажання, й віншування для господарів”, — розповідає Ольга Романюк.

Напередодні Різдва учні вивчали колядки у школі. Колядували по селу у третій день свят — 9 січня.

“За один день встигли охопити всі куточки села. Іноді пішки йшли й 5-6 км, але діти із задоволенням колядували. Велике бажання і мотивація були у них, бо знали ціль і з якою метою вони колядують”, — продовжує директорка ліцею.

Загалом учні заколядували 33 тис. грн. Порадившись з класними керівниками й ліцеїстами, вирішили частину грошей віддати трьом пораненим бійцям з Уторопів. Двоє з них є батьками школярів навчального закладу, каже Ольга Романюк.

Для інших бійців із села вирішили купити прилад нічного бачення, який їм необхідний на фронті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...