Мед Атлант

45 ліцеїстів з Франківщини отримали фінансування від швейцарсько-українського проєкту

45 ліцеїстів з Галича отримали гроші від швейцарсько-українського проєкту “DECIDE” на реалізацію власних ініціатив, серед яких — мобільний клас та спортивний зал.

Участь у написанні проєктів брали пів тисячі школярів, які представили 90 ініціатив. Проте перемогли лише 45 робіт, пише Суспільне.

Учні галицького ліцею “Академічний” разом із вчителями написали проєкт щодо доцільності мобільного класу для пізнання природи. Він складається з переносних столів та стільців, наметів, бінокля, лупи. Також мають надійти казан, магнітно-маркерна дошка та ноутбук. Загальна вартість всього обладнання складає 80 тис. грн.

Участь у фінансуванні шкільних ініціатив, окрім українсько-швейцарського проєкту “DECIDE”, брала й Галицька громада. З її бюджету, за словами голови Олега Кантора, виділили понад 200 тис. грн.

“До нашої громади завдяки цьому проєкту спрямували більше як пів мільйона гривень. Тепер в багатьох школах є можливість дещо поліпшити матеріальну базу”, — каже Олег Кантор.

Загалом на Прикарпатті участь в освітньому проєкті “DECIDE” беруть чотири громади. За словами регіональної експертки швейцарсько-українського проєкту Марії Баран, він впроваджується в Білоберізькій, Ворохтянській, Дубовецькій і Галицькій громадах. У Галицькій громаді проєкт “DECIDE” охопив 15 навчальних закладів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...