Мед Атлант

Дуда хоче зібрати для України хоча б бригаду танків Leopard

Польща збирає коаліцію країн, які нададуть Україні німецькі танки Leopard 2 і сподівається, що вдасться сформувати хоча б бронетанкову бригаду.

Про це президент Польщі Анджей Дуда заявив під час виступу на економічному форумі у Давосі, повідомляє кореспондентка Суспільного.

П’ять днів тому я оголосив про наше рішення щодо танків Leopard. Одна рота танків Leopard Це приблизно 14 танків. Ми справді вирішили відправити їх до України. Але ми сподіваємося і намагаємося організувати більшу підтримку для України, — сказав він.

Дуда сподівається, що у ЄС є союзники, які дадуть Україні ще танків, таких як Leopard, Challenger.

Ми збираємо цю коаліцію, яка, я сподіваюся, надасть танки Leopard 2. Тут ми розраховуємо на наших фінських партнерів, які мають ці танки. Є низка європейських країн, які мають ці танки. Сподіваюся, що союзники просто передадуть кількадесят цих танків, завдяки чому для України буде сформована хоча б бронетанкова бригада, — сказав президент Польщі.

Дуда також сподівається, що виробник танків Leopard 2 Німеччина також візьме участь у цій “дуже гарній ідеї”.

Німеччина є частиною альянсу НАТО. І у цій ситуації, коли є союзники, які готові дати свої танки Україні, це важливий момент. По-друге, я бачу що тиск німецької політичної сцени та німецької громадської думки стає все сильнішим. Тож я сподіваюся, що результат усього цього призведе до цього вкрай необхідного рішення, — сказав він.

Президент Литви Гітанас Науседа також висловив сподівання, що канцлер Німеччини Олаф Шольц ухвалить рішення про передачу Україні танків Leopard 2.

Я твердо вірю, що канцлер Шольц прийме це рішення. І я був свідком дуже важливого перелому або поворотного моменту в мисленні та менталітеті Німеччини, — сказав він.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...