Мед Атлант

178 портретів: у Франківську встановили оновлену Алею Героїв

На «стометрівку» повернулися куби з Героями-військовослужбовцями, які з 2014-го року охороняють наш спокій з неба.

178 портретів загиблих бійців з Івано-Франківської громади, поруч – інформація, де служив та при яких обставинах поклав своє життя за волю України.

Мешканці та гості Івано-Франківська підходять і віддають шану полеглим воїнам, зупиняються і читають. Кажуть, така ініціатива міста – це поіменна пам’ять про кожного Героя.

«Мусимо і шану їм віддавати, і квіти ставити, молитися за них. Вони Герої! Честь і слава їм», – каже іванофранківець Володимир Вітовський.

Алею слави у середмісті встановили у межах проєкту «Івано-Франківськ – місто Героїв». Ще частиною проєкту є анотаційні дошки кожному загиблому на війні іванофранківцю. Також, до Дня Соборності місто планує поновити біл-борди із портретами наших Героїв.

«Сьогодні до Дня Соборності ми виставили вчергове Алею Героїв, але оновлену. Тому що, на жаль, з того часу, коли 14 жовтня ми виставляли Алею слави, близько 40 ще іванофранківців, жителів нашої громади віддали своє життя на війні. Тому будемо постійно оновлювати. Надіємося, що настане перемога і ця Алея буде скінчена. Але хочемо, щоби люди пам’ятали, щоби ми гідно вшановували. Це добре нагадування, яка ціна перемоги, ціна України», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...