Мед Атлант

Як у Франківську працює безкоштовний простір для місцевого та релокованого бізнесу

У Франківську в інноваційному центрі “Промприлад. Реновація” запрацював безкоштовний коворкінг для місцевого та релокованого бізнесу.

Новий простір дозволить підтримати підприємців, які продовжують працювати під час війни, розповіла Суспільному керівниця проєкту Ірина Сенко.

За її словами, у приміщенні облаштували 22 робочі місця. У новому коворкінгу підприємці зможуть працювати й користуватися комп’ютерами, принтером та Інтернетом.

Юрій Андрієнко, який переїхав з Києва, зараз разом із командою фіксує та архівує злочини РФ в Україні у просторі “Промприладу”.

“Наша платформа — не тільки про зруйновану цивільну інфраструктуру. Ми відцифровуємо ще й культурну спадщину: зруйновану і незруйновану. Також знімаємо, як працюють наші військові”, — розповідає операційний директор проєкту Юрій Андрієнко.

З його слів, команда, яка залишилася в Івано-Франківську, приходить у коворкінг через доступ до електроенергії та Інтернету. У просторі підприємці зможуть працювати, навіть коли немає світла — задля комфортних умов та безперебійної роботи тут встановили генератор.

Сергій Дехтярьов — веб-дизайнер із Дніпра. Чоловік каже, що міг би працювати віддалено, однак у коворкінгу є все необхідне для роботи.

“Для моєї праці потрібні оптимальні умови, а вимкнення світла не лише виснажують — можуть бути затримки для замовників. Вони очікують результат. Якщо цього не виконувати, то робота може піти від тебе. Це — гарний приклад, як у складних умовах можна підтримувати й розвивати бізнес”, — говорить Сергій Дехтярьов.

Новий простір дозволить підтримати підприємців та підприємиць, які продовжують працювати й підіймати економіку країни в умовах війни, каже керівниця проєкту Ірина Сенко. Упродовж трьох місяців вони зможуть безкоштовно працювати у приміщенні.

Ірина Сенко також додала, що зараз коворкінгом користуються представники різних галузей та з усієї України. Бізнес-хаб відкрили за фінансової підтримки Програми розвитку ООН та ініціативи Save Business Now — проєкту, який “Промприлад. Реновація” втілює з Івано-Франківською міськрадою.

“Дуже різні люди зареєструвалися, з різних сфер. До прикладу, в нас працює Ірина. Вона — засновниця дитсадка у Франківську. Або в нас є пані Наталія з Харкова, яка розвивається у сфері графічного дизайну. Також у нас працюють Юрій та Аліна — представники волонтерського руху”, — розповідає керівниця проєкту Ірина Сенко.

За її словами, підприємці ще можуть податися на проєкт. Щоб отримати робоче місце в коворкінгу, треба заповнити заявку та поділитися власною історією роботи бізнесу в час війни. На основі цих розповідей відбиратимуть резидентів до нового простору.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...