Мед Атлант

Щоб солдатам було тепло: у Франківську 9-річна дівчинка відрізала своє волосся, щоб допомогти ЗСУ

Сьогодні, 20 січня, маленька волонтерка з с. Черніїв Перхулин Дарина, якій 9 років, вирішила обрізати своє волосся, продати його, а отримані кошти віддати на ЗСУ.

Дівчинка вже давно активно волонтерить, робила обереги, малювала картини, колядувала на ЗСУ, і зараз хоче зробити ще таку справу, щоб підтримати захисників.

Спочатку я продавалася різні товари та картини. Потім побачила, що одна дівчинка обстригла волосся і віддала гроші на ЗСУ і теж так захотіла. Волосся це не найголовніше, найголовніше зігріти наших солдатів автономною пічкою, – каже дівчинка.

Спочатку Дарина хотіла купити тепловізор, але на той час в ньому не було потреби, а в холод кожен військовий мріяв про пічку.

Я ніколи не стригла волосся, лише кінчики, а тепер обріжу під каре. Я дуже пишаюся своїм татом волонтером, який відвідує найгарячіші точки та допомагає військовим, – додає Дарина.

Разом з мамою дівчинка вже також давно волонтерить: плела сітки, ходила на Служби Божі, продавала прапорці та ще багато іншого. За виручені кошти вона вже купила дві пічки. Також дівчинка робила ангелики-обереги, малювала малюнки воїнам, щоб вони їх оберігали.

Всі кошти за коляду, а це приблизно 3-4 тисячі, дівчинка теж віддала на ЗСУ.

Ми від початку війни старалися допомагати військовим. Після початку повномасштабного вторгнення все це більше активувалося. Дитина все бачила і в один момент сказала, що теж хоче допомагати військовим. Ми почали обдумувати і пробувати різні способи, як можна допомагати військовим. Починали з продажу сувенірів та прапорців. Я вважаю, що будь-яка людина чи дитина якщо передасть хоча б 5 гривень, це вже допомога армії. В нашої донечки патріотичне виховання ще з народження, тому напевне їй це й захотілося, – каже тато Володимир.

Мама Дарини Ірина каже, що ідея обрізати волосся виникла в неї в березні, коли вона побачила схожу дівчинку, яка обрізала 50 см волосся.

Тоді вона зрозуміла що волосся має цінність і його можна продати і допомогти армії. Я її відговорювала, адже у нас мало бути перше причастя. Потім вона почала активніше волонтерити і ми думали, що ця ідея забулася. Але недавно вона знову про це згадала і ми почали шукати перукарню. В одній з них нам погодились дати за волосся кращу ціну, ніж інші, і так ми і наважились на цей крок, – розповідає мама.

Додамо, що після того, як дівчинка обрізала волосся, вона не засмутилася.

Мені стало навіть легше. Головне, щоб нашим воїнам було тепло, – сказала Дарина.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...