Мед Атлант

Дефіцит потужності залишається суттєвим, а виробництво електрики знизилося — «Укренерго»

Споживання електроенергії 21 січня перебуває на рівні попереднього дня. Було виведено в аварійний ремонт один із блоків на тепловій електростанції, що зменшило загальні обсяги виробництва електроенергії. Дефіцит потужності залишається суттєвим.

Про це повідомили в пресслужбі «Укренерго».

Там кажуть, що внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генерувальні потужності) та високовольтна мережа. Остання атака росіян 14 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових електростанцій.

Також у прифронтових районах Донецької області є пошкодження у мережах оператора системи передачі.

Фахівці «Укренерго», виробники електроенергії та обленерго працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак у компанії наголошують, що після кожної наступної атаки росіян по енергоінфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше.

Через зменшення загального виробництва електроенергії до всіх обленерго були доведені знижені ліміти споживання на всю добу.

Кожне обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

Перевищення лімітів призводить до ризиків створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...