Мед Атлант

У Франківську провели книжковий форум на підтримку ЗСУ. ВІДЕО

Книжковий форум на підтримку 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ відбувся в одному з громадських просторів Івано-Франківська.

У ньому взяли участь шість видавництв, серед яких — “Відкриття” з Харкова. Більшість представлених ними книг — це історії переселенців з 2014 року та розповіді про події повномасштабної війни, пише Суспільне.

Презентували харківське релоковане видавництво книг Катерина Банделет та Олександра Ломака.

“Наші книжки їздять на фронт. Вони потрапляли на окуповані території, зараз вже — деокуповані регіони. І це — зворушливо. Кожна історія, кожен відгук — ми плачемо завжди”, — каже представниця видавництва “Відкриття” Олександра Ломака.

Частину грошей від продажу книг планують передати на потреби 102 окремої бригади. Решту, за словами співорганізаторки книжкового форуму Вероніки Міліневич, спрямують на розвиток видавництв.

“Щоб люди могли відволіктися від війни, відпочити. Також, щоб був розвиток літератури. І, найголовніше, це зібрати гроші для наших військовослужбовців ЗСУ”, — говорить Вероніка Міліневич.

Одна з відвідувачок книжкового форуму Тетяна Зелінська придбала собі три книги. Дівчина взяла вживані видання, адже 100% їхньої вартості перерахують на потреби ЗСУ.

“Це — не перший захід, на якому продають книжки для ЗСУ, який я відвідую. Люблю читати після роботи, а тут можна поєднати корисне з приємним. Є шанс придбати книгу за невеликі гроші й допомогти військовим”, — каже Тетяна Зелінська.

У межах заходу організатори також запланували літературні дискусії та вечір акустичної музики.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...