Мед Атлант

Заступник міністра оборони подав у відставку через скандал із закупівлею харчів

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових.

Про це повідомляє Міноборони.

В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування. Міністр оборони підтримав прохання Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника.

Повідомляється, що міністр оборони Олексій Резніков уже звернувся з відповідним поданням до Кабміну.

У Міноборони зазначили, що Шаповалов працював “з максимальною відповідальністю” і “незважаючи на шалений опір”, зміг “не тільки налагодити поточну роботу у критичних умовах війни, коли армія збільшилася у рази”, а й “реалізувати низку реформ”.

Серед яких, зокрема відомство називає демонополізацію послуги харчування ЗСУ, знищення монополії у секторі забезпечення паливо-мастильними матеріалами, створення “запасу міцності” з чверті мільйона бронежилетів та понад 150 тисяч шоломів, а також форми та інших предметів речового забезпечення солдатів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...