Мед Атлант

Канікули у школах Франківська можуть завершитися швидше

Івано-Франківські школярі можуть сісти за парти швидше, аніж було заплановано. Питання дострокового завершення канікул розглядається в Департаменті освіти і науки Івано-Франківської міськради. Як повідомила МІСТОВІ директорка Департаменту Вікторія Дротянко, зараз щодо цього рішення ведуться консультації.

«Одразу хочу сказати, що навчання не розпочнеться найближчими днями. Це неможливо. Організація навчального процесу, річ непроста, треба передбачити всі нюанси: вчителі мають повернутися з відпусток, має бути відновлена система харчування в школах та інше. Коли ми планували такі довготривалі канікули, ми не знали якою буде зима – теплою чи холодною, чи буде блекаут і якою взагалі буде ситуація в державі. Зараз бачимо, що навчання можна відновити швидше. Але тут теж є нюанси: знаю, що багато батьків хотіли б, щоб їхні діти вже повернулися до школи, проте чимало батьків розпланували ці два місяці і відправили дітей до бабусь чи поїхали з ними за кордон. Тому сьогодні можемо говорити про завершення канікул десь на тиждень швидше.»

Водночас, за словами Вікторія Дротянко, школи Франківської громади, в даній ситуації можуть самі вирішувати, коли починати навчання чи коли завершувати канікули.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...