Мед Атлант

На Франківщині затримали трьох порушників, які намагалися дати поліцейським хабарі

За минулу добу на Прикарпатті троє правопорушників пропонували хабарі поліцейським за непритягнення їх до адміністративної відповідальності.

27 січня екіпажі секторів реагування патрульної поліції у Надвірнянській територіальній громаді та в Галичі за порушення Правил дорожнього руху зупинили три транспортних засоби. Аби поліцейські не склали адміністративні матеріали за виявлені правопорушення, керманичі пропонували їм грошову винагороду. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження.

Близько 17 години в смт. Делятин, на вулиці 16 Липня поліцейські зупинили 43-річного водія, мешканця Делятинської територіальної громади, за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки документів інспектори виявили у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу ознаки підробки. 43-річний прикарпатець зізнався правоохоронцям, що купив посвідчення у мережі Інтернет. Щоб уникнути відповідальності чоловік запропонував поліцейським хабар в сумі 5000 тисяч гривень.

Водія Opel Antara співробітники групи реагування поліції Надвірнянщини зупинили в селі Пасічна, близько опівночі. Під час спілкування правоохоронці помітили у 50-річного порушника ознаки алкогольного сп’яніння. При освідуванні у нього виявили 1.06 проміле алкоголю. За не складання протоколу чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 8000 гривень. Інспектори кілька разів попереджали водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але порушника це не зупинило, він продовжував наполягати на своєму.

Цього ж дня у Галичі під час несення служби на території обслуговування співробітники сектору реагування патрульної поліції, за порушення ПДР зупинили транспортний засіб Volkswagen Lt 28, під керуванням 29-річного мешканця села Задністрянське. Під час спілкування з керманичем поліцейські з’ясували, що останній не має при собі посвідчення водія та документів на транспортний засіб. Щоб уникнути відповідальності чоловік запропонував патрульним хабар в сумі 2000 гривень. Поліцейські попередили водія про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але він залишив гроші на сидінні службового автомобіля.

Всі спроби надання хабарів задокументовані слідчо-оперативними групами та співробітниками Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за що передбачено до 4 років позбавлення волі. Грошові кошти вилучені.

На правопорушників поліцейські склали відповідні адміністративні матеріали.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...