Мед Атлант

В Україні стартувала програма обміну старих ламп на LED

В Україні стартувала програма обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

Про це повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський. Відсьогодні кожен повнолітній українець може принести у відділення Укрпошти 5 справних ламп розжарювання та отримати стільки ж світлодіодних.

“Відсьогодні починаємо перший етап заміни обсягом 20 мільйонів ламп і першими зможуть обміняти лампи мешканці обласних центрів, Кривого Рогу, Краматорську та Покровську. Згодом поширимо цю програму на інші міста та райцентри, а в кінці місяця на всі села країни” – пише Ігор Смілянський.

Обмін буде відбуватись у два способи – за попереднім замовленням і без нього. Попередньо зробити замовлення можна через застосунок Дія, тоді ви гарантовано зможете отримати LED-лампи. Якщо ж прийти до відділення Укрпошти без реєстрації, то обмін відбудеться лише якщо лампи будуть у наявності.

Голова Укрпошти додав, що програма ініційована Президентом України Володимиром Зеленським та Президенткою Єврокомісії Урсулою фон де Ляєн. А цільовий ефект від заміни 50 мільйонів ламп складе майже 7-10% від загального енергоспоживання, що дорівнює одному атомному реактору електростанції.

“Завчасно хочу попередити, що постачальники в короткий термін збирали лампочки по всій Європі, тому вони можуть бути різними. Просимо поставитись до цього з розумінням та позитивом. Чи будуть через це виникати кумедні ситуації по типу «мені не подобається теплота світла від лампи, не так гарно бачу кількість втрат російської армії» чи “а у сусідки червона коробочка, а в мене зелена, чому це мені дали таку?” – шуткує Ігор Смілянський.

Щодо можливих черг у відділеннях Укрпошти посадовець зазначив, що для початку обміну навмисно обрали кінець місяця та початок нового, коли немає оплат комунальних платежів та доставки пенсій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...