Мед Атлант

На Прикарпатті стартує проєкт «Бойківські Карпати»

Популярність Гуцульщини як туристичної дестинації зумовлена історичною рекреаційною спеціалізацією етнорегіону, логістикою, активним розвитком готельно-відпочинкової інфраструктури, наявністю конкурентоспроможних атракційних об’єктів, туристичних «магнітів».

Разом з тим в управлінні міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації зауважують, що південні гірські території Івано-Франківської області перевантажені потоками відвідувачів, які руйнують елементи навколишнього природного середовища і біорізноманіття, створюють тиск на транспортну та соціальну інфраструктури, генерують засміченість природних екосистем твердими побутовими відходами та викидами шкідливих речовин, надмірно втручаються у життєвий простір місцевого населення.

Економічні вигоди, створювані індустрією туризму для розвитку локальних територій, зростання заможності населення, однозначно є позитивним явищем, однак надмірна відвідуваність цієї агломерації сформувала дисбаланс туристичного простору Івано-Франківської області.

У зв’язку з цим існує необхідність підвищувати рівень розвитку туризму в інших частинах Прикарпаття, щоб у перспективі досягти стратегічної мети: розосередження туристичних потоків в Івано-Франківській області.

У 2023 році управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА за участі партнерів та волонтерів розпочне експериментальний проєкт «Бойківські Карпати».

Ініціатива буде реалізована на території Східної Бойківщини, територіальні громади якої обрані у якості пілотного регіону для реалізації проєкту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...