Мед Атлант

Передали допомогу для тимчасового прихистку у Богородчанах

У середу, 1 лютого, у рамках італійсько-українського проєкту «Разом з Україною» передали гуманітарну допомогу для прихистку, який діє при Богородчанському ліцеї №2.

Дана ініціатива фінансується італійською урядовою організацією AICS, за підтримки FOCSIV у співпраці з Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ та іншими благодійними організаціями.

Особи, які постраждали від війни та проживають у тимчасовому прихистку, отримали таку гуманітарну допомогу:

  • Чайник 5 шт.
  • Набір для прибирання 3 шт. (один комплект включає: рідке мило 1 шт., гель для чищення санвузлів 2 шт., миючий засіб 1 шт., комплект для прибирання совок+щітка 1 шт., миючий засіб для посуду 1 шт., порошок для прання 1 шт., рукавички універсальні 2 шт., відро для миття 1 шт., швабра 1 шт., відбілювач «Білизна» 1 шт.)
  • Набір засобів гігієни 14 шт. (у такий набір входить:  гель для душу 2 шт., шампунь-бальзам 1 шт., туалетний папір 2 шт., губка для посуду 1 шт., пакет для сміття 1 шт., бальзам для миття посуду 1 шт., рідке мило 1 шт., зубна щітка 1 шт., порошок для прання 2 шт., рушничок для рук 1 шт., зубна паста 1 шт., мило туалетне 1 шт.)

Якщо отримувач допомоги — чоловік, його набір додатково вміщує піну та станок для гоління.

Для жінки додатково кладуть засоби жіночої гігієни та крем для рук.

А в набір для малюків додають шампунь-гель (для хлопчиків/дівчаток) та вологі серветки.

Пані Тетяна Малеш, яка є заступником директора навчального закладу, який від перших днів війни віддав 1 поверх для облаштування побуду переселенців, розповідає:

Перші сімʼї, яких ми прийняли у березні 2022 року, були із Чернігова та Маріуполя. Тоді вони ще мали можливість вирватися із рідного міста, навіть попри бої, які вже точилися. Коли родини прибули сюди, ми вже мали заготовлені ковдри, подушки, їжу і всі необхідні елементи для облаштування побуту людей.

Як розповідає пані Тетяна, були періоди, коли у ліцеї жили понад 70 осіб.

Зараз же кожна кімната має мультиварку та праску, а на загальне користування — плитку, холодильник, мікрохвильову піч.

Наразі у тимчасовому прихистку проживає 28 осіб, із них — 7 діток.

Нам вдалося поспілкуватися також з пані Валентиною, жінкою родом із Лисичанська Луганської області, яка мешкає у Богородчанах із 14 квітня 2022 року.

Мені тут добре живеться, бо тут дуже гарний колектив. Мені дуже подобається, як адміністрація опікується нами. Тут все на найвищому рівні.

Жінка займається волонтерською діяльністю ще від 2014 року, вона розповідає, що підтримувала наших бійців всім, у чому була потреба. І навіть зараз, коли жінка втратила свою домівку, у тимчасовому прихистку вона створює команду, яка допомагає наближати перемогу. Жінки вʼяжуть шкарпетки, плетуть сітки, збирають все, чого наші Захисники так потребують.

Ми сприяємо наближенню перемоги, бо дуже хочемо повернутися до своєї рідної, української домівки.

Довідково: у рамках проєкту «Разом з Україною» раз на місяць волонтери планують роздавати 1500 продуктових наборів, щоб забезпечити харчування 4500 осіб (продуктовий набір розрахований на сім’ю з 3-х осіб). Також, одночасно з продовольчою підтримкою, волонтери розповсюджуватимуть кожні два місяці 1200 наборів із засобами гігієни для сімей та наборів із засобами гігієни для центрів розміщення переселенців. Також будуть роздані ваучери для людей з особливими потребами (100 домогосподарств) на засоби гігієни.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...