Мед Атлант

В Івано-Франківську затвердили правила користування генераторами

В Івано-Франківську затвердили правила користування генераторами. У разі порушень власник пристрою спершу отримає попередження від муніципальних інспекторів, вдруге — штраф, який може сягати до 1 700 грн.

Про це  розповів директор департаменту інфраструктури, житлової і комунальної політики міськради Михайло Смушак.

“Не можна ставити генератор у під’їзді будинку, на балконі. Не можна розміщувати на горищі, підвішувати на стіну. Такі випадки були в Івано-Франківську. Людина на стіну багатоповерхівки причепила генератор. Цього не можна робити”, — розповідає Михайло Смушак.

За його словами, затверджені правила — доволі лояльні та враховують інтереси як користувачів, так і тих, кому вони можуть завдавати незручності.

“На зупинках громадського транспорту не можна ставити генератор. Були випадки, коли він перешкоджав руху пішоходів. Пристрій стоїть на пішохідній зоні, обійти його практично неможливо. Люди змушені виходити на дорогу. Також ми прописали такі нюанси: якщо генератор є потужним, 8 кВт і більше, він обов’язково має мати захисний “кожух”, який поглинає шум, захищає від опадів”, — каже Михайло Смушак.

Згідно з правилами генератор слід встановлювати не ближче 1 м від будівлі з глухою стіною, і до 6 м, якщо поряд є вікна і двері. Пальне варто зберігати у металевих каністрах не ближче як за 10 м від самого пристрою.

Зі слів Михайла Смушака, контролюватимуть дотримання цих правил працівники Муніципальної інспекції. У разі виявлення порушення вперше користувач отримує припис, вдруге його оштрафують від 350 грн для громадян та до 1 700 грн — для юридичних осіб.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...