Мед Атлант

Біля Верховної Ради демонтували пам’ятник Ватутіну. ВІДЕО

Сьогодні, 9 лютого, у столичному Маріїнському парку демонтували пам’ятник радянському генералу Миколі Ватутіну.

Фігуру генерала зняли за допомогою крана близько 15:00, повідомляє УП.

Як і пам’ятник Чкалову, його перенесуть до Музею авіації.

Комунальники почали процедуру демонтажу зранку четверга. Вони підчепили його краном та за допомогою відбійного молотка почали від’єднувати пам’ятник від п’єдесталу, на якому написано: “Генералу Ватутіну від українського народу”.

 

 

Заступник голови КМДА Володимир Прокопів розповів, що за останні роки було близько десятка спроб зруйнувати або пошкодити пам’ятник Ватутіну.

Радянський воєначальник Микола Ватутін брав активну участь у війні проти залишків армії УНР та повстанців Холодного Яру. Під час Другої світової війни його невміле керівництво військами призводило до величезних втрат.

Пам’ятник генералу армії СРСР Миколі Ватутіну в Маріїнському парку встановлений прямо над його могилою. Статус обʼєкта культурної спадщини він отримав у 2010 році, після того, як був взятий на облік наказом Головного управління охорони культурної спадщини КМДА. У листопаді 2014 року Український інститут національної пам’яті включив Ватутіна до списку осіб, причетних до боротьби проти незалежності України, організації Голодоморів та політичних репресій, чиїми іменами названі вулиці в Україні.

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики рекомендувала Київській адміністрації демонтувати та перенести пам’ятник радянському генералу Миколі Ватутіну ще 27 січня цього року.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...