Мед Атлант

Рівень злочинності в Івано-Франківській області залишається одним із найнижчих серед регіонів

Рівень злочинності в Івано-Франківській області залишається одним із найнижчих серед регіонів.

Про це йшлося під час координаційної наради під головуванням керівника Івано-Франківської обласної прокуратури
Романа Хими з керівниками правоохоронних органів області.
Учасники заходу проаналізували спільну діяльність щодо протидії злочинності за результатами роботи 2022 року.
«У період воєнного часу, в якому ми всі перебуваємо вже майже рік, зусилля правоохоронних органів області спрямовувалися, передусім, на забезпечення підтримання правопорядку на території регіону, захист прав і свобод людини та інтересів держави від злочинних посягань. Рівень злочинності в області залишається одним із найнижчих серед регіонів. Зменшилась кількість облікованих кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи; проти свободи, честі та гідності особи; проти власності», – зазначив керівник прокуратури.
Завдяки узгодженій діяльності правоохоронних органів посилено протидію злочинам у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, знешкоджено 5 злочинних угруповань, які вчиняли кримінальні правопорушення в указаній сфері.
Разом із тим, Роман Хима наголосив на тому, що серед пріоритетних напрямків залишається розслідування воєнних злочинів та злочинів проти основ національної безпеки, викриття зрадників та колаборантів.
«Повномасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України спричинила нові виклики у протидії злочинності, які потребували і надалі вимагають невідкладного реагування. За час воєнного конфлікту правоохоронцями регіону розпочато досудове розслідування у понад 500 кримінальних провадженнях за фактами порушень законів і звичаїв війни. Після проведення першочергових слідчих дій понад 80% цих кримінальних проваджень уже скеровано за територіальною підслідністю», – повідомив керівник прокуратури.
Додаткові зусилля правоохоронців слід спрямувати на викриття і розслідування фактів виправдовування та заперечення збройної агресії, а також фінансування дій щодо насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, розшуку та арешту активів країни-агресора.
Актуальним залишається викриття та розслідування незаконного використання гуманітарної допомоги та благодійних пожертв, правопорушень, пов’язаних із незаконним переправленням військовозобов’язаних через держкордон, а також корупційних правопорушень, злочинів у бюджетній та земельній сферах.
За результатами наради учасники надали свої конструктивні пропозиції для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та протидії злочинності на Прикарпатті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...