Мед Атлант

«Зимові школи» в Івано-Франківську

Цього року в Івано-Франківській громаді зимові канікули тривають два місяці: з кінця грудня до кінця лютого. Але це зовсім не означає, що діти будуть сидіти вдома і нічого не робити, пояснюють у Департаменті освіти та науки міста. Освітяни подбали про цікаве та насичене дозвілля для учнів, започаткувавши так звані зимові школи у позашкільних закладах. 

Вікторія Дротянко, директорка Департаменту освіти і науки міста, заступниця міського голови

«Ми запланували довгі зимові канікули, оскільки не знали, якою буде ситуація в країні, адже у нас йде війна. Освітяни, як і всі інші готувалися до блекауту і його наслідків. Проте ми одразу знали, що не залишимо дітей без організованого дозвілля. Тому протягом січня і лютого на базі позашкільних закладів запрацювали «Зимові школи». Хочу відзначити, що позашкілля в Івано-Франківську на доволі високому рівні, маємо 14 таких закладів у кожному мікрорайоні міста. Франківські школярі можуть абсолютно безкоштовно відвідувати різноманітні майстер-класи, екскурсії, курси з вивчення іноземних мов, танці, вокал, хореографію, фітнес, мобільну фотографію, ліплення з глини, анімацію, психологічні ігри. Кожен позашкільний заклад, який спеціалізується у своїй сфері, організовує щоденні заняття для дітей, наприклад, Центр туризму і краєзнавства працює навіть у суботу. Тут організовують екскурсії містом, поїздки, тематичні вікторини та квести. А Центр патріотичного виховання організовує історичні години, спілкування про важливі історичні події, біографії видатних українців, адже вони на цьому спеціалізуються. Тим часом Центр освітніх інновацій навіть буде готувати охочих школярів до ЗНО.

Portrait of smart schoolgirl sitting in classroom with her classmates on background

Хочу ще раз наголосити, що всі гуртки є безкоштовними, тобто на кишені батьків це жодним чином не позначиться. Рівень викладання і самих занять дуже професійний, з школярами займаються педагоги, які  працюють у системі освіти, тому батьки можуть бути спокійні, що діти під відповідальним наглядом. Реєстрацію на відвідування будь-яких занять можна здійснювати онлайн, заходячи на сторінку кожного закладу, або фізично за телефоном, або ж підійти в заклад у районі, де ви мешкаєте. Усі клуби мають дозвіл на роботу від ДСНС, у них є укриття, там тепло, є світло, вода, всі відповідні умови. Треба відзначити, що позашкільні заклади зараз відвідує дуже багато дітей, серед них також є дітки ВПО, з кризових сімей, з тих родини, де батьки мають якісь складні життєві умови чи певні залежності. Тому освіта міста долучилася до того, щоб якось їх соціалізувати, працювати з цими дітьми. Загалом наша головна мета була забезпечити дітям корисні канікули, а це водночас і якісне дозвілля, і спілкування, і розвиток.

 

👩‍🏫 Ловіть цікаві, креативні, безкоштовні заняття у закладах позашкільної освіти👇

📌 Центр позашкільної освіти КУТ

https://bit.ly/3I2irRf 

📌Центр патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери

 https://bit.ly/3WNssWN 

📌Івано-Франківська міська дитяча екологічна станція

 https://bit.ly/3BZuY40 

📌Центр освітніх інновацій

 https://bit.ly/3CpeEKr 

📌Івано-Франківський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

https://bit.ly/3PUdXOr 

📌Івано-Франківський міський центр науково-технічної творчості 

https://bit.ly/3WnbnDl 

📌Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання

https://bit.ly/3PSxy1y 

📌Івано-Франківський міський центр дитячої та юнацької творчості

https://bit.ly/3PR95tw 

📌ДЮСШ №2 Івано-Франківськ 

📌Івано-Франківська ДЮСШ №3

Фото і заклади йдуть по порядку нумерації.

  1. Міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді Івано-Франківської міської ради (колись Міська станція юних техніків) створений у 1983 році. Сьогодні заклад активно впроваджує новітні інноваційні технології: тут створено лабораторію (3D) комп’ютерного моделювання деталей і виробів, у якій проєктують різноманітні елементи та пластикові конструкції. 
  2. Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді Івано-Франківської міської ради розпочав свою роботу в серпні 2018 року. Зараз тут працює 21 гурток туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямків. У Центрі створені умови для освітньої, культурної та спортивної роботи, повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей. 
  3. Івано-Франківська міська дитяча екологічна станція Івано-Франківської міської ради заснована у 1986 році. Особливістю закладу є теплично-парниковий комплекс, навчально-дослідна земельна ділянка, учнівський дендрарій та живий куток. Основне завдання закладу – формування екологічної свідомості у дітей. Екологічна станція співпрацює з юними дослідниками Ізраїлю, Чехії та Литви за Міжнародною науково-освітньою програмою GLOBE. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...