Мед Атлант

Фізіотерапія – здоров’я без ліків!

Людський організм є індивідуальним і має свою програму фізіологічного та енергетичного самовідновлення.

Головним завданням є підібрати вірний «ключ», для того, щоб вплинути на ті чи інші патологічні механізми функціонування і відновити фізіологічні функції організму в цілому.

Як у ЦМКЛ реабілітують пацієнтів, розповідає лікар-фізіотерапевт ЦМКЛ Сергій Тамазликар.

Фізіотерапія – це дослівно від грецького лікування природою. Дає можливість фізичними та природними чинниками вплинути на біоенергетичні механізми в клітинах, які своєю чергою відновлюють функціонування органу, системи та організму загалом.

У фізіотерапевтичному відділенні відновлюють пацієнтів за допомогою штучно створених, природних, а також фізичних факторів (електричного струму, магнітного поля, оптичного випромінювання, механічної енергії, води та тепла).

В сучасних умовах фізіотерапія є невід’ємною частиною загальної реабілітації. ЇЇ використовують при багатьох патологічних станах.

Для кожного пацієнта, на основі його стану, наявних протипоказів та індивідуальної переносимості, складається індивідуальна програма відновлення з використанням фізіотерапевтичних методик.

Сергій Тамазликар каже, що пацієнти, які потребують фізіотерапевтичного лікування умовно поділяються на кілька категорій:

  • із запальними захворюваннями, для яких застосовується поєднане фізіотерапевтичне лікування з фармпрепаратами (до прикладу електрофорез чи ультразвук)
  • пацієнти з дегенеративними захворюваннями, як наслідок з міофасціальними проблемами, в яких можна використати магнітотерапію, теплолікування;
  • пацієнти з неврологічними проблемами, з ураженням периферичних нервів та наслідками перенесеного інсульту, де у відновний процес включається вся мультидисциплінарна команда (фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог, терапевт мови та мовлення) для максимального відновлення пацієнта і покращення його якості життя. В такому випадку фізіотерапевтичний вплив використовується, як один з елементів реабілітації і складає близько 15-20% самого процесу відновлення (наприклад лікування імпульсними струмами).

До кожного пацієнта – виключно індивідуальний підхід. Адже, за 20 років своєї лікарської діяльності, Сергій Тамазликар не пригадує жодної однакової програми з відновлення.

Кожен організм є індивідуальним і завданням лікаря є не тільки лікування самого захворювання, але і співпраця з пацієнтом та активне залучення його в процес. Відновлення залежить від фізичного, психологічного та соціального стану пацієнта, імунної системи, інтенсивності обміну речовин та ще декількох факторів. Тому для кожної людини  має бути свій унікальний підхід, який дасть можливість підібрати «ключ» для максимально ефективної реабілітації, – говорить Сергій Тамазликар.

Контактна інформація, щодо надання комплексної реабілітації та здійснення фізіотерапевтичних процедур: КНП ЦМКЛ м. Івано-Франківськ, телефон: 095 103 103 0 або 067 0 999 111.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...