Мед Атлант

Прикордонники не впустили в Молдову члена ПВК “Вагнер”

Прикордонна поліція Молдови повідомила 12 березня, що не впустила до країни представника російської приватної військової кампанії “Вагнер”.

Про це повідомляє NewsMaker.

У відомстві розповіли, що чоловік прибув до країни літаком, але в аеропорту його зупинили.

Як зазначили у поліції, за останній тиждень у країну не пустили 182 іноземних громадян та 46 одиниць транспорту. За інформацією прикордонників, 165 із них порушили молдавське прикордонне та міграційне законодавство.

“Обмін інформацією дозволив нам виявити в потоці пасажирів в аеропорту Кишинева громадянина, ідентифікованого як представника ПВК із Росії (Вагнер). Його не пустили до країни і літаком повернули до держави, з якої він вилетів”, — розповіли правоохоронці.

При цьому, за даними прикордонників, за останню добу потік тих, хто прибуває до Молдови, зріс: до країни в’їхало понад 23,8 тисячі людей і майже всі вони — іноземні громадяни, з яких близько 5 тисяч — громадяни України.

Як повідомлялося раніше, Розвідка США вважає, що особи, пов’язані з РФ особи, планують організувати антиурядові протести в Молдові, щоб спробувати повалити уряд і побачити там більш проросійську адміністрацію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...