Мед Атлант

Як на фронті воює “росомаха-кулеметник” з Прикарпаття Михайло на псевдо Турок

46-річний Михайло на позивний Турок із селища Єзупіль Івано-Франківської області — кулеметник 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша.

Про те, як боєць вперше знищив російського окупанта та що для Михайла було найважчим на війні, розповіли на сторінці бригади.

“Пам’ятаю, коли вперше знищив окупанта. В той день ми заступили з Валеркою на спостережний пункт. Тут бачимо в бінокль, як із зайнятої ворогом посадки вилазить один, за ним другий, третій. Я кажу: “Валерка, спробуй дістати їх з СВД”. До цілей було десь близько кілометра. Я спостерігаю, а він стріляє. Рашист біжить, біжить, і впав. Я кричу: “Валерка, ти влучив! Давай тепер я”. Став за свій “Браунінг” і випустив по загарбниках з-пів короба. Їх було чотири чи п’ять чоловік, а не лишилось жодного”, – згадує чоловік.

У Михайла — двоє дітей: 17-річна донька Настя та 12-річний син Павло. Утім боєць каже, що зараз в нього вже троє дітей.

Найважче мені було, коли загинув мій швагро — колишній чоловік сестри. Він прослужив усього три місяці. Потрапив під масований обстріл з російських вертольотів. Зараз у мене вже не двоє дітей, а троє — допомагаю дитині загиблого грошима. І розповідаю, яким героєм був її батько”, — каже боєць.

Захищаючи позиції в Павлівці, військовий отримав легку контузію.

“Крили нас безперестанку, насипали з мінометів і “градів”. Вдень вилітала десь приблизно тисяча мін. Одна з них влучила в ящик з пострілами до РПГ, який лежав в окопі. Боєкомплект починає вибухати, а я сиджу за два метри! Але обійшлося. Бог нас береже. І збереже нашу Україну”, — розповідає Михайло.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...