Мед Атлант

У Ямницькому ліцеї облаштували нове укриття. ФОТО

Ямницький ліцей відомий своєю високою якістю навчання та підходом до безпеки своїх учнів. Задля гарантування безпеки дітей в умовах воєнного стану в Україні у ліцеї було зроблено спеціальне укриття.

З цього приводу заступник голови обласної державної адміністрації (CDTO) Богдан Футерко побував в освітньому закладі, який функціонує в Ямницькій сільській раді.

Посадовець зустрівся з сільським головою Романом Крутим, котрий розповів, що капітальний ремонт укриття профінансовано за рахунок коштів територіальної громади. А закупівля обладнання для укриття, яке потрібно згідно з вимогами, – а це біотуалети, проведення інтернету, стільці, аптечки, питна вода, пледи – здійснювалася за рахунок коштів ліцею.

Директор ліцею Йордана Лесів ознайомила з роботою навчального закладу, освітнім процесом та діями педагогічного колективу під час сигналу «Повітряної тривоги», а також з правилами перебування учнів в укритті.

«Укриття було споруджено відповідно до всіх норм та вимог. Враховані рекомендації Державної служби з надзвичайних ситуацій в області. Це дозволяє забезпечити максимальний рівень безпеки для учнів у разі виникнення надзвичайних ситуацій», – зазначила керівниця ліцею.

Зазначимо, що укриття розраховано на велику кількість людей та обладнано всім необхідним для комфорту та безпеки дітей. Воно має підземний рівень та оснащено повітряними фільтрами для очищення від шкідливих речовин.

Укриття розташоване в підвальному приміщенні, що забезпечує максимальний захист від можливих вибухів та обстрілів.

Також воно оснащене автономною системою живлення, що дозволяє забезпечити безперебійне тепло–, електропостачання. Поряд з цим укриття має всі необхідні комунікації, зокрема, систему пожежогасіння і оповіщення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...