Мед Атлант

Франківський хор «Воскресіння» не випустили на благодійні гастролі до Польщі

Міністерство культури та інформаційної політики України не випустило франківський хор “Воскресіння” на благодійні гастролі до Польщі.

Всі документи для виїзду були готові, однак через зволікання Мінкульту, хору так і не надали дозвіл, тому концерти довелося скасувати, розповів МІСТУ керівник та диригент хору Володимир Рудницький.

Запрошення виступати в місті Пачкув хор отримав ще в січні від польського мера. Таким чином той хотів через музику передати настрої українців та ознайомити самих поляків з культурою сусідів.

“До Мінкульту ми звернулися ще на початку лютого. До 27 лютого всі документи вже були готові. Відповідь отримали аж 10 березня, за 5 днів до виїзду. У відповіді нам вказали, що потрібні нові документи, які знову ж таки були зібрані – а це приблизно 130 сторінок тексту. 14 березня, у вівторок, Мінкульт запросив військові документи й поставили нашу поїздку під сумнів”, – каже Володимир Рудницький.

Про своє рішення міністерство повідомило хор вже в середу. Їх поставили перед фактом: або учасники хору за пів дня роблять собі нові військові квитки, або вони залишаються в Україні, що і сталося в результаті.

“Міністерство, попри мої прохання, не хотіло нас випускати. Дуже соромно тепер перед нашими польськими партнерами, які зараз шоковані, адже скасували 5 концертів, де мали збирати гроші для допомоги ЗСУ. Отак через кілька папірців два місяці важкої праці пішли в нікуди”, – додає Володимир Рудницький.

До слова, польська сторона передбачила 30 тис. злотих, аби провести гастролі.

Нагадаємо, через стендапера Андрія Щегеля і режисера Тараса Голубкова Мінкульт посилив правила виїзду за кордон для артистів. Гурт The Hypnotunez не змогли виїхати за кордон на концерти. Учасникам гурту Kazka спочатку відмовили у виїзді на виступ у Лондоні. Під питанням майбутній промотур гурту Tvorchi на Євробаченні-2023.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...