Мед Атлант

В Україні ув’язнили чотирьох окупантів. Їх узяли в полон під Бахмутом і Вугледаром

Суд за матеріалами Служби безпеки України ув’язнив чотирьох російських військових, яких українські захисники взяли у полон під час бойових дій на Бахмутському на Вугледарському напрямках.

Про це повідомили в СБУ 18 березня.

Там зазначили, що російські бойовики воювали проти України у складі підрозділів Південного військового округу збройних сил рф. Суд призначив одному з фігурантів 10 років ув’язнення, а іншим трьом — 12 років.

Серед засуджених є командир мотострілецького взводу 2-го армійського корпусу росії. Він воював проти України ще з 2014 року, а після початку повномасштабного нападу росії віддавав накази обстрілювати українські міста на сході країни із самохідних артилерійських установок «Піон».

Ще один засуджений окупант після 24 лютого 2022 року штурмував населені пункти в Донецькій та Луганській областях. Також ув’язнили росіянина, який у складі 5-ї окремої мотострілецької бригади «Оплот» брав участь у спробах захоплення селища Велика Новосілка.

Крім цього, термін ув’язнення отримав бойовик, який з 2014 року перебував у складі створеного росією на захопленій території Донеччини «розвідувального управління республіканської гвардії “Донецької народної республіки”».

У лавах цього незаконного збройного формування він охороняв російські тюрми, де утримували учасників руху опору, а після повномасштабного вторгнення окупант атакував українські міста на східному фронті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...