Мед Атлант

Українська драма «Памфір» зібрала аншлаг на допрем’єрному показі в Івано-Франківську

20 березня в Івано-Франківську відбувся допрем’єрний показ української кінематографічної драми “Памфір”. Робота над якою тривала кілька років.

Кастинг акторів на головні ролі відбувався і на Прикарпатті. Важливо було обрати акторів саме із західної України. Насамперед через мову і розуміння середовища.

«Надзвичайно важливо показати картину, яка тут – вдома, в Україні. Все дитинство я провів в Івано-Франківській області, де я зняв свою дипломну роботу «Борода». Коли я задумув дебютну частину хотілося розказати в повній формі історію про щось дуже локальне, що відгукнеться у багатьох куточках світу. Ми цим фільмом відкриваємо Україну по новому», – розповідає режисер стрічки Дмитро Сухолиткий-Собчук.

 

Підготовка до кастингу була важкою. Перед головним актором поставили виклик – набрати чималу вагу.

«В мене ріст майже 1.90 і набрати вагу дуже важко. Довелося походити в спортзал 7-8 місяців, попити протеїни, білки. Це було цікаво і важко. Я важив 86 кілограм , а в пік зйомок я дійшов до 104 кілограм. Це, напевно, були найщасливіші місяці може життя», – каже головний герой Олександр Яцентюк.

 

 

 

Українську драму вже презентували на Канському фестивалі. Головна героїня Соломія Кирилова зазначила, що глядачі закордоном вражені колоритністю українців.

«Люди дуже вражені українським колоритом, певною живість, яка притаманна українцям, гумором, добротою. Операторська робота також здобула відзнаку на фестивалі у Лондоні. Людей вражає і красива картинка і драматургія», – розповіла Соломія Кирилова.

Крім того, головна героїня зазначила, що це один з фільмів, який розказує всьому світу про те, хто такі українці.

«У фільмі представлена маланка, збереження традиції і цінність її для України. Це те, що ми передаємо з покоління у покоління», – додала головна героїня.

Наймолодший виконавець родом з Яворова, що на Франківщині. Там його побачила режисерка і запропонувала хлопцю взяти участь у кастингу, на що хлопець і погодився.
Як зазначили актори, вони до кінця не знали сюжету фільму, кожен герой знав тільки свої сцени де вони були залучені.
“Памфір” показуватимуть у “Люм’єрі” з 23 березня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...