Мед Атлант

Підвищити народжуваність: в Франківську стартує спільний соціальний проект

Наприкінці березня в Івано-Франківську стартує соціальний просвітницький проект «Народжуємо нескорених. Будуємо майбутнє». Його мета – підвищити народжуваність, пропагувати сімейні цінності та успішне материнство. Організаторами та ініціаторами проєкту є міська влада, Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр, компанія blago та Університет Короля Данила.

Сама ідея проекту виникла на початку року. І вже через три місяці все готово для його реалізації, – розповідає директорка міського перинатального центру Марія Бойко.

«У січні у нас був круглий стіл щодо того, як ми маємо в нашому суспільстві говорити про сімейні цінності, про дітей, про батьків, про народження. Загалом про те як наша держава має укріпитися після війни. І ми вирішили започаткувати такий соціальний проект, частиною якого є інформаційно-просвітницька кампанія для широкого кола франківців. Після цього у мене виникла така ідея: ми заклад, який розвивається, в місті є компанія blago, яка «будує не просто ЖК, а міста», то чому б нам разом не розвивати наше місто. Долучився ще Університет Короля Данила як освітницька платформа, і, за підтримки міського голови, ми вирішили розпочати цей соціальний проект. Мені дуже подобається це наше гасло, що ми народжуємо нескорених, бо зараз є війна і ми народжуємо таких малюків, а місто і blago будують наше майбутнє, виховують наших дітей, будують родину і нашу громаду» – каже Марія Бойко. 

В рамках проекту відбудеться 10 тренінгових зустрічей для аудиторії різного віку: підлітків, молодих дівчат і хлопців, що планують вступити в шлюб, молодих пар, які вже планують вагітність чи готуються до пологів. 

«Ми хочемо пояснити їм як і з чим йти на пологи, як поводитися після пологів, дати ази грудного вигодовування дитинки, перші навички догляду за дитиною і контакту з лікарями. Також ми підготували чек-апи як має піклуватися про своє здоров»я підліток, молода жінка чи чоловік, жінка зрілого віку. Всі ці питання ми будемо намагатися охопити на таких зустрічах, які в нас розпочинаються наприкінці березня і триватимуть до червня- липня. Ці зустрічі будуть відбуватися в Університеті Короля Данила, – підсумовує Марія Бойко. 

Перший такий тренінг відбудеться вже 28 березня для учнів старших класів та студентів перших курсів на тему «репродуктивного здоров‘я підлітків»

У рамках проекту організатори вирішили подбати і про комфорт новоспечених матусь. Тому запланували реконструкцію кімнати виписки в Івано-Франківському міському клінічному перинатальному центрі

«Хочемо зробити момент виписки мами з дитинкою з пологовому яскравим і незабутнім, адже це запам’ятовується на все життя.»- підсумовує Марія Бойко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...