Мед Атлант

У Франківську відкрився ще один гуманітарний хаб

З березня в Івано-Франківську по вулиці Чорновола, 127/8а працює пункт допомоги Хелп Поінт (Help-Point).

Він має на меті надавати комплексну гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним людям, а також найбільш уразливим категоріям населення, повідомляють на сайті ОДА.

Цей проект реалізований австрійською неурядовою неприбутковою організацією «Hilfswek International» (HWI) у партнерстві з українською організацією «СТАН».

Отримати тут можна як гуманітарну допомогу (продукти харчування, побутову хімію, засоби гігієни), так і соціально-психологічну підтримку. Планується надання щомісячної допомоги для 400 господарств (список сімей буде змінюватися що два місяці). Наразі заявки подали уже близько 3 тис. громадян.

Організатори хабу розповіли, що перевага для отримання продуктових наборів надаватиметься родинам ВПО, водночас освітні, психологічні, соціальні заходи (як от консультації щодо працевлаштування) будуть доступні також для сімей учасників бойових дій та малозабезпечених родин. У пункті облаштовані приміщення, де досвідчені спеціалісти готові проконсультувати із соціальних та юридичних питань, організувати розвиваючі активності з дітьми, провести сімейні консультації.

Така допомога буде надаватися щонайменше рік, але може бути продовжена у разі ефективної імплементації та наявності потреби. в територіальних громадах області, щоб надавати психосоціальну або юридичну підтримку переміщеним людям на місцях.

Додамо, звернутися за гуманітарною допомогою до пункту допомоги Хелп Поінт в Івано-Франківську можна за телефоном + 380 67 949 77 41, щодо отримання соціально-психологічної підтримки – +380 68 408 66 09.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...