Мед Атлант

Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії про придатність до служби

Військово-лікарська комісія оцінює стан здоров’я та вирішує чи зможе людина служити в армії після отримання повістки. Якщо ви не згодні з висновком військово-лікарської комісії (ВЛК), його можна оскаржити. Як це зробити пояснили у “Безоплатній правовій допомозі”.

Як оскаржується висновок Якщо військовослужбовець чи військовозобов’язаний не погоджується з висновком ВЛК, він може оскаржити його. Це можна зробити у: досудовому порядку  та судовому порядку.

Досудовий порядок оскарження постанови ВЛК.  Для цього потрібно звертатися до ВЛК вищого рівня. Наприклад, для перегляду: ВЛК районного (міського) територіального центру — звертатися до ВЛК області або м. Києва ВЛК областей — до ВЛК регіонів постанови будь-яких ВЛК може переглядати Центральна ВЛК

Які документи потрібно подати: заяву про перегляд оскаржуваної постанови ВЛК нижчого рівня, у якій вказати причини перегляду постанови всі наявні документи видані ВЛК, рішення якої переглядається результати попередніх медичних досліджень (якщо є) Результат розгляду досудового звернення Може бути прийняте рішення про проведення повторного або контрольного медичного огляду.

Оскарження висновку ВЛК в судовому порядку Коли можна звертатися до суду: Одразу, без попереднього використання досудового порядку Або після отримання негативного висновку від «останньої інстанції» досудового порядку Скільки є часу на оскарження висновку ВЛК у судовому порядку 3 місяці — якщо спочатку застосовано досудовий порядок. Відлік починається із дня вручення рішення щодо розгляду заяви про оскарження постанови 6 місяців із дня винесення відповідної постанови ВЛК Стаття 122 КАСУ

Фахівці безкоштовної правової допомоги можуть проконсультувати щодо результатів та необхідності подавати оскарження до суду у контактному центрі за номером 0 800 213 103.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...