Мед Атлант

Як вибрати банк?

Кредит чи депозит, картковий чи готівковий переказ, онлайн-оплата чи поповнення рахунку — все це доступно завдяки банкам, фінансовим установам, які надають послуги своїм клієнтам.

Щоб отримати доступ до них, знадобиться відкриття рахунку та оформлення картки. Однак, наразі на ринку України представлено більш ніж 30 банків, й вибрати серед них один — справа не легка. Розкажемо, як вибрати банк та на що звертати увагу.

  • Ліцензія та рейтинг

Перш за все радимо перевірити ліцензію банку, видану НБУ для надання банківських та фінансових послуг. Ліцензія має бути чинною, мати печатку та підпис представника Нацбанку. Перевірити це можна, знайшовши номер ліцензії на сайті банку або скориставшись пошуком на сайті НБУ.

Наступний крок — аналіз надійності, ліквідності та фінансової стійкості установи. Ні, самостійно оцінювати становище банку не доведеться: для цього можна скористатись рейтингами Moody’s, Fitch Ratings, S&P, Мінфін, YouControl та іншими. Наприклад, UKRSIBBANK у TOП 3 рейтингу надійних банків за результатами аналізу YouControl. Крім того, цей банк має чинну ліцензію НБУ та рейтинг uaAAA (високий), а також є учасником Фонду гарантування вкладів.

  • Послуги та пропозиції

Серед популярних — кредити, депозити, картки, накопичення, кешбек, онлайн-платежі, міжнародні перекази та інші. Визначте найбільш важливу послугу та порівняйте умови різних банків: для депозитів вибирайте банк з найвищою ставкою, а для кредитів — з найнижчою. Крім того, важливо оцінити й наявність додаткових послуг, які будуть вигідними для вас: наприклад, для карток вигідним є кешбек, а тобто повернення частини витрат на рахунок.

  • Філії, банкомати та термінали

Навіть якщо ви не плануєте користуватись банкоматами та терміналами банку, а також не потребуєте візитів до відділень, рекомендуємо все ж поглянути на цей параметр та перевірити, як далеко від вас або вашого місця роботи знаходяться апарати та філії: в момент, коли знадобиться терміново зняти кошти, а банкомату поблизу не виявиться, ви зрозумієте, чому це важливо. Зверніть увагу, що деякі банки мають договори з іншими установами, а тому ви зможете користуватись послугами інших банків (а саме терміналами та банкоматами) без додаткових комісій. Для цього перевірте список банків-партнерів вибраної установи.

PqAz2yspH9_VAlMQWxro8sbBjrG9utz-Q8ShvxRmbA2YQ0KbniFFPLadHytEA3PtKBmPBzkv-wGCSI9NsDYaaTqq6j0MuZhp2mDI-kO12B0qxUiun6XgcUqTUt-BmPRmEXSM0yPEDgyo4_bfjTZNwQ

  • Відгуки

Нерідко в мережі можна знайти сайти, де публікують реальні відгуки про роботу банку та його працівників. Якщо відгуки в більшості негативні, радимо утриматись від співпраці. Уважно читайте текст відгуків: трапляються й повідомлення, написані конкурентами або ботами, щоб заплямувати репутацію іншого банку. Зверніть увагу й на те, послугами яких банків користуються ваші знайомі чи близькі, адже часто більшість людей вибирають один і той самий банк не спроста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...