Мед Атлант

Як отримати електронний рецепт на ліки — інструкція від МОЗ

З 1 квітня рецептурні ліки можна буде придбати в аптеці за електронним рецептом. Одночасно в Україні паперові рецепти продовжать діяти щонайменше до закінчення воєнного стану.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоровʼя.

Відпуск рецептурних препаратів і раніше відбувався згідно з призначенням лікаря. Тепер же пацієнт задля своєї зручності зможе сам обрати, за яким рецептом він бажає придбати ліки: електронним або паперовим.

Е-рецепт пошириться на всі зареєстровані в Україні лікарські засоби, що підлягають відпуску за рецептом лікаря, та які пацієнт купує за власні кошти.

Водночас МОЗ не розширює та не змінює переліку рецептурних ліків. Тобто всі ті ліки, що й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, відтепер можна буде придбати і за е-рецептом.

Виписати рецепт можуть лікарі всіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, а також лікарі-ФОПи.

У разі, якщо пацієнт має гостре чи хронічне захворювання або потребує продовжити лікування чи профілактику, електронний рецепт на потрібні ліки можна буде отримати дистанційно, звернувшись до свого сімейного лікаря доступним засобом звʼязку.

Для цього в системі попередньо обовʼязково має бути зафіксований діагноз та призначення від лікаря. Так призначення ліків завжди будуть доступні у смартфоні.

Водночас якщо ви чи ваші близькі не маєте мобільного телефона, лікар зможе зробити вам призначення на паперовому рецептурному бланку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...