Мед Атлант

В Івано-Франківську презентували короткометражний фільм “Самольот”

В Івано-Франківську презентували короткометражний фільм “Самольот”. Самольот — дебютна робота режисера, продюсера і сценариста Родіона Волкова. Картина присвячена дітям війни. Це, кажуть автори, важка для нашого сьогодення тема, яку не варто забувати, а навпаки – поширювати в усіх видах мистецтва.

Фільм знімали в Івано-Франківську. Головними локаціями стали річка Бистриця, бомбосховище в сиротинці та Вовчинецькі гори. Над короткометражкою працювали 4 місяці.


Акторка Франківського драмтеатру Ольга Комановська була помічником директора по роботі з акторами. Ольга зізнається, що коли вперше прочитала сценарій – її «одразу зачепило за живе».

«Це історія дітей війни. Інколи ми боїмось говорити з дітьми на такі теми. Але досвід показує, що діти вже доросліші, вони є нашим прикладом, як треба жити далі, любити і вірити», – каже акторка.

9-річний франківець Євген Сомов, зіграв роль головного героя – Макара. Хлопчик з Маріуполя, на війні втратив маму, а батько, який часто їздив на фронт залишав його в сиротинці. Там хлопчик познайомився із другом Сєрим, роль якого зіграв ще один франківець Андрій Романюк.
Назва фільму невипадкова, за словами режисера, «Самольот” — слово калька, суржик — наша вада, наше сьогодення. Вже не самАльот, але ще не Літак. А маленький Макар — наше майбутнє.

«Мені сподобалось грати цю роль, я зайшов у неї, відчув емоції персонажа. Ми знімались у справжньому сиротинці і мені було шкода тих діток, шкода, що у них немає батьків. Найбільше запам’яталось, коли ми засинали у сховищі, бо я розумію, що ми там були кілька годин, а деякі діти там живуть місяцями. Такі діти відчувають розгубленість, вони сумують за батьками», – ділиться думками героя фільму Андрій Романюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...