Мед Атлант

Стало відомо, скільки ракет і дронів росіяни випустили по ключових енергооб’єктах України

За період опалювального сезону росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об’єктах України.

Про це НЕК «Укренерго» повідомляє у Телеграмі.

За інформацією компанії понад 250 ракет та дронів росіян влучили у ціль, відтак 43% магістральних мереж було пошкоджено.

«Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення: понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. На жаль, понад 250 із них таки влучили у ціль – 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що масштаби руйнувань, завданих українській енергосистемі, виняткові, адже лише першочергові потреби на відновлення та захист високовольтної мережі Укренерго цьогоріч становлять майже 1 млрд доларів. Втім Укренерго вже отримало від європейських партнерів майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

Станом на 8 квітня електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...