Мед Атлант

31 учень з Франківщини посів призові місця на всеукраїнських олімпіадах

Впродовж квітня цього року в Україні проводилися Всеукраїнські учнівські олімпіади з різних навчальних предметів. Івано-Франківську область у цих змаганнях представляли 67 юних прикарпатців з різних громад.

Перші місяця посіли 6 прикарпатці, 8 – другі, 17 – треті.
Абсолютними переможцями стали 4 учнів із 5 предметів (українська мова та література – 2, фізика та астрономія – 1, інформатика – 1).
Зокрема, другий рік поспіль найкращий результат на всеукраїнському рівні з фізики та астрономії продемонструвала учениця 11 класу Івано-Франківського ліцею №5 Івано-Франківської міської ради Діана Зазубик – І абсолютне місце. Крім того, у квітні Діана здобула перемогу на студентській Всеукраїнській олімпіаді з астрофізики.

Перемогу на Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури здобула восьмикласниця ліцею імені Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради Ярина Шупенюк. Також ліцеїстка посіла друге місце в II етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Ще однією переможницею Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури стала Юлія Кравців — десятикласниця Брошнів-Осадського ліцею з Калуського району. Окрім цього, дівчина здобула перемогу на III етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Дев’ятикласник Юрій Псюк — учень Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка — став першим представником Прикарпаття на IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики. Він виборов абсолютне перше місце серед однолітків з усієї країни.

Юнак має ще декілька нагород міжнародного рівня. У листопаді 2022 року на змаганнях International autumn tournament in informatics він отримав диплом III ступеня, а 20-24 квітня 2023 року в польському місті Краків здобув диплом І ступеня на Всеукраїнській юніорській олімпіаді з інформатики.

Перше місце на олімпіаді з біології та друге місце з екології на Всеукраїнській олімпіаді посіла дев’ятикласниця Івано-Франківського ліцею № 5 Вікторія Чир. Дівчина мріє стати науковцем та винаходити нові ліки проти різних захворювань.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...