Мед Атлант

5 дитячих книг для дітей від Юлії Сливки

Юлія Сливка – видавець і блогер – уміння думати пов’язує саме з читанням, а тому виховує двох доньок у любові до книг зокрема. Як мама, потребу читати у дітей вона формує базовою, а тому з народження пропонує їм книжечки у долоньку та забезпечує доступність друкованих видань буквально: радить влаштовувати дітям книжкові полиці на рівні очей, аби в будь-який момент свою цікавість до книг навіть дворічна дитина могла задовільнити самостійно. Не вважає книгу предметом інтер‘єру, розкішшю чи винятковим дозвіллям –  просто частиною життя, способом розказати дитині про світ і унікальною можливістю проживати безліч історій. Сьогодні Юлія Сливка радить маленьким українцям книги тематично. Хіба можна знехтувати?

✔️«100 казок» у трьох книгах (видавництво «Абабагаламага»)

Казка – основа дитячої літератури, що чи не найкраще розвиває уяву й образне мислення. Читаючи, дитина вчиться вболівати за добро і засуджувати зло, співпереживати, співчувати й вирішувати труднощі. Серед ста казок, що з української народної творчості впорядкував Іван Малкович, кожна дитина відшукає улюблених героїв і улюблені сюжети, що колись стануть теплим спогадом щасливого дитинства. Видання вишукано проілюстроване і на ньому виросло уже не одне покоління. І насправді воно вартує більше, аніж коштує.

✔️«А що Бог їсть на сніданок?» Марти Ліпшої (видавництво Юлії Сливки)

Найкраща книга, аби вперше познайомити дитину чи просто розказати більше про Бога: у легкому, художньому, сучасному діалозі дівчинки Емілії з мамою вона дає відповіді на багато тих запитань, на які самим батькам відповіді часто бракує. Де Він? Чи чує Бог наші молитви і чому не відповідає? Якого кольору в Нього очі? А Бог уміє сміятися? Чи не тісно Йому в людському серці? А що ж Він на сніданок їсть?! Чарівні ілюстрації великого формату точно допоможуть зрозуміти більше (і не тільки дітям), допоможуть полюбити Емілію і, звичайно, Його.

✔️«Бабуся і рак» Марії Правди (видавництво «Чорні вівці»)

Наївна історія про те, як Онука намагалась відчепити загадкового рака від Бабусі, а насправді – історія, як говорити з дітьми про онкологію. Страшна хвороба у нестрашній інтерпретації: так пише сама авторка. Дещо магічні й теплі ілюстрації вкупі з сюжетом дарують віру у диво пересічному читачеві, а комусь – і силу боротися з раком далі. Бо віра – це іноді все, що нам потрібно.

✔️«Малечі про інтимні речі»

Великою мірою компенсує відсутність сексуальної освіти в Україні, і вже за це видання можна вважати знахідкою. Книжка не тільки дітям, а й абсолютно усім батькам: іноді ми не знаємо, з чого почати говорити про те, що досі взагалі не належало обговорювати. Тут натомість усе названо правильно, своїми іменами, як і має бути, прописані правила гігієни, а головне – порушена тема особистих кордонів і безпеки, що застерігає сексуальне насилля над дітьми.

 «Емоціємір інспектора Дила»

Посібник, що навчить дитину розпізнавати, називати та вимірювати емоції, тобто розуміти себе й те, що відчуваєш. В еру ментальних захворювань критично важливо привити уміння дбати про своє ментальне здоров‘я та розвивати емоційний інтелект.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...