Мед Атлант

Вміло поєднувати сімейне життя та улюблену роботу можна і якщо у тебе не одна дитина, а троє

Вони точно знають: материнство – це не лише велика відповідальність, але й неймовірне, ні на що інше не схоже  щастя. І власним прикладом доводять: поява дитини не ставить хрест ні на кар‘єрі, ні на саморозвиткові. Головні героїні фотопроєкту –  успішні франківські матусі – діляться своїм досвідом, лайфхаками та секретами.

Таймменеджмент – важлива річ. З жодним із трьох дітей я не перебувала
у такому декреті, про який всі звикли думати. Максимум – три місяці. Сина
я народила ще в університеті. Через тиждень вже вийшла на пари, змогла успішно здавати всі сесії та годувати його грудним молоком. З донечками була схожа історія – я поєднувала їх виховання із роботою. Просто адаптувала її до нової реальності вже із доглядом за малечею та лактацією. Зрозуміло, що якщо ти залишаєшся сам на сам із дитиною, це дуже важко. Але саме тому й існує правило – не відмовлятися від допомоги. У нас в сім’ї було заведено, що вночі до дитини встає чоловік. А вдень, коли я працювала, дітей допома- гала доглядати няня. Це дало можли- вість успішно поєднувати батьківство і власний розвиток.

Материнство – це про суцільну любов і якісний час із дітьми. Я правильно розставляю пріоритети. Робота у мене важлива, але якщо у дитини в садку чи в школі свято і вона на мене чекає, – це на першому місці й відповідно я планую свій день так, щоб усе встигнути. Адже є моменти, які запам’ятовуються на все життя, і потім дитині не поясниш, що мене не було, бо саме в цей момент у мене під кабінетом умовно сиділи 150 людей. Я дуже зайнята, але намагаюся максимально якісно проводити час із дітьми. Не так, як хочу я, а так, як хочуть вони. Навіть якщо йдеться про бій подушками замість вивчення уроків. Звісно, не все солодко, бо паралельно я ще працюю у приватній клініці, й часто мій робочий день завершується о 8 вечора, приходжу додому, а діти зривають дах (сміється). Але навіть тоді всі знають: є час для мами. Вони на пів години мене відпускають,
я структурую свої думки і все – тоді я нормальна, щаслива та адекватна.

Цікавий досвід та натхнення. Я не є «зефірною і солодкою» мамою, навпаки – дуже суворою. Але для мене участь у цьому фотопроєкті – шанс сказати, що діти дарують передусім відчуття сімейного затишку. А ще вони потужний ресурс. Після батьків це найкращі наші вчителі. Ти з ними розвиваєшся, вдоско- налюєшся, стаєш кращою. В пологовому будинку ніхто не видає інструкції, як виховувати дітей. Але коли ти з ними ростеш, заглиблюєшся у це, то вдосконалюєшся. І не важливо, чи ти працюєш, чи сидиш вдома – якщо відчуваєш задоволення від усіх процесів, тоді це ок. Жінка повинна отримувати кайф від материнства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...