Мед Атлант

Відійшов у вічність незмінний очільник станиці ветеранів ОУН-УПА Калущини

На 97 році відійшов у вічність Степан Миколайович Петраш — до останньої хвилини дійсний і відданий член ОУН, незмінний очільник станиці ветеранів ОУН-УПА Калущини, вояка Української Повстанської Армії, який брав участь в бойових діях як проти фашистських загарбників, так і проти військ НКВД, кавалер ордену “За заслуги”, Почесний громадянин міста Калуша, Людина-легенда, життєлюб та неперевершений оптиміст, якого знали, шанували, яким захоплювалося не одне покоління калушан.

Про це повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

Дуже прикро усвідомлювати, що цей мужній борець за волю України, який пережив чотири окупації, десять років ув’язнення в таборах Воркути, не дожив до нашої остаточної перемоги над російським окупантом. А він так мріяв про це…Але Степан Петраш не був просто мрійником. Він щоденно, щогодини докладався до звитяги всього свідомого українства в цій боротьбі – попри свій поважний вік активно проводив ідеологічну та патріотичну роботу серед молоді, учнівства, друзів, знайомих і незнайомих – з-поміж усіх, хто мав честь з ним спілкуватися, – йдеться у повідомленні.
Мер згадав також і про книжку спогадів Степана Миколайовича «Була собі пригодонька», яку він сам визначав як цікавий екскурс у минуле, і в якій просить вибачення в молоді за те, що «так мало зроблено ветеранами, а так багато роботи залишено» для утвердження незалежності України.
Немає сьогодні слів, щоб описати відчуття втрати для нашої громади – Людина-епоха відходить у Вічність… Але, попри все, він точно знатиме, що ми й надалі звірятимемо всі свої вчинки і помисли з ним. Степан ПЕТРАШ був, є і буде для нас незмінним моральним авторитетом, прикладом мужності та героїзму в боротьбі, – додав Андрій Найда.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...