Мед Атлант

СБУ арештувала майно прикарпатця за допомогу Росії

За ініціативи СБУ арештовано майно колаборанта, який виконував демонтаж Маріупольського драмтеатру та допоміг Росії приховати сліди масового вбивства українців

За матеріалами СБУ суд наклав арешт на майно уродженця Івано-Франківщини, який виконував роботи з демонтажу розбомбленого росіянами Маріупольського драмтеатру – пише Управління СБ України в Івано-Франківській області. 

Російська влада приховала докази воєнного злочину – масового вбивства мешканців Маріуполя в результаті російського авіаудару по драмтеатру 16 березня 2022 року.

З червня 2022 року підконтрольні фігуранту компанії з Санкт-Петербурга демонтували центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру, які містили на собі сліди бомбардування.

СБУ встановила, що залученими до робіт фірмами-підрядниками керував громадянин України, уродженець Івано-Франківщини, який виїхав до Росії у 2014 році.

У січні слідчі СБУ повідомили гендиректору російських фірм про підозру в провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт за ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) передано до суду.

За ініціативи СБУ накладено арешт на майно фігуранта вартістю понад 1,7 млн грн. Йдеться про належну йому частку в будинку в Чернівецькій області.

Колаборанта оголошено в загальнодержавний розшук. Суд заочно обрав йому запобіжний захід – арешт.

На фігуранта очікує 5 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...