Мед Атлант

Врятував інших ціною життя: на Прикарпатті попрощались із бійцем, який повернувся із США захищати Україну

На Прикарпатті попрощалися з бійцем 67-мої окремої механізованої бригади Михайлом Яворським. 

Жалобний кортеж у Богородчанах люди зустрічали навколішки. Михайла Яворського більшість особисто не знали, але прийшли  подякувати за його подвиг. Михайло  служив у 67-мій окремій механізованій бригаді, створеній на базі підрозділів добровольчого корпусу “Правого сектору” – повідомляє ТСН.

Загинув у бою під Кремінною, на Луганщині під масованим арт-обстрілом ворога. Він мав шанс вціліти в тому фатальному бою, але, вивівши  з-під обстрілів двох поранених побратимів, повернувся назад до своїх, під вогонь. У перші ж дні великої війни він приїхав зі Сполучених Штатів захищати Батьківщину, залишив там дружину та  5-річну доньку.

Михайло Яворський у Сполучених Штатах провів  більш ніж половину свого життя. Мав американське громадянство та престижну, високооплачувану роботу програміста, але від початку повномасштабної війни нишком від рідних поїхав боронити батьківщину.

“Нас так виховували батьки. Він хотів зробити це ще у 2014. Але мама і дружина дізналися та змогли зупинити. Тому цього разу він нікому нічого не сказав. Нас якраз тоді не було в Чикаго, подорожували. Він зібрав валізку і відразу на наступний день поїхав”, – розповідає сестра Зоряна.

Поховають Михайла Яворського у Сполучених Штатах – так вирішили рідні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...