Мед Атлант

“Є над чим працювати”: в Офісі президента розповіли про стан укриттів у регіонах

Результати перевірок укриттів у регіонах України виявили проблемні питання, при цьому окремої уваги потребує розробка алгоритму доступу людей у бомбосховища.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” заявив заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

“До нас надходить інформація щодня щодо інших регіонів. Сьогодні зранку ми бачили проміжні звіти. У всіх регіонах складається ситуація по-різному. Всім обласним центрам і регіонам є над чим працювати”, — зазначив він.

Кулеба підкреслив, що окремою проблемою є доступ людей у бомбосховища.

“Зараз немає розуміння алгоритму того, хто відповідає за те, щоб люди потрапили в бомбосховище, немає автоматичного доступу через QR-коди чи карточки, хоча наші технології дозволяють зробити будь-який варіант. Також постають питання, як зберігати укриття відкритими та щоб туди не заходили зайві люди. Ці пункти прописані в законодавстві, у нормативних актах, і це треба терміново привести до ладу”, — зауважив заступник голови ОПУ.

За його словами, відповідальність за облаштування укриттів несе місцева влада. Зокрема, бюджет Києва дозволяє повністю обладнати більшість бомбосховищ.

“Це обов’язок місцевої влади — чітко розрахувати, скільки потрібно укриттів або бомбосховищ по мікрорайонах, хто там має знаходитись, і хто відповідальний за те, щоб укриття було відчинене”, — підкреслив Кулеба.

Він додав, що нині необхідно максимально швидко ухвалити рішення для того, щоб алгоритм щодо доступу людей в укриття та щодо стану цих укриттів був максимально швидко реалізований.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...